torstai 24. maaliskuuta 2011

Yleisön pyynnöstä ;)


Tässä pieni ohjeistus kuinka tein edellisen postauksen muistivihkojen kannet. Lehtiö, joita käytin oli aivan tavallinen A7 kokoa oleva Paperipisteen avolehtiö. Hankin niitä S-marketista hintaan 0,65e/ kpl.

 

Leikkasin tavallisesta muropaketista 8 cm x 23 cm palan.

Sitten nuuttasin kohdasta 4 3/8 tuumaa! Käänsin kartongin 180 astetta ja nuuttasin uudestaan kohdasta 4 3/8. Kääntäminen on tärkeätä, koska vain sillä voi olla varma, että etu- ja takakannet ovat varmasti yhtä pitkiä.
Leikkaa noin 1,5 x 15 cm kokoinen pala ohuemmasta kartongista ja nuuttaa esim kohdasta 1 tuumaa. Nuuttaus kohdalla ei ole niin väliä kunhan paperisuikale ulottuu paksun kartongin reunojen yli.Jotta kartonkisuikaleesta tulisi varmasti oikean kokoinen kannattaa toinen reuna nuutata pahvia apuna käyttäen. Huom! Tässä kuvassa on sellainen virhe, että harmaa puoli jää esiin, joten ohuemman kartongin suikaleet täytyy teipata kannen mainospuolelle, jotta harmaasta sisäpuolesta tulee mahdollisimman siisti.


Suikaleen yläreuna tulisi olla noin 15mm nuuttauksen alapuolella. Voihan lehtiön liimata suoraan takakanteen kiinni, mutta minä tykkäsin ajatuksesta, että sinne saa laitettua uudenkin tarpeen vaatiessa.

Tässä vielä kuva lehtiöstä kansien sisällä. Minun silmääni ei mielyttänyt sininen paperi lehtiön yläreunassa niin päällystin senkin sitten ekokartongilla.

Tämän jälkeen ei muuta kuin koristelemaan. Minä en erikseen nuutannut päällisen papereita. Ihan hyvin ja nätisti tuntuivat taittuvan ilman nuuttaustakin. Kysykää jos selitin jonkun asian huonosti. Jos innostutte kokeilemaan niin laittakaa linkki, käyn mielelläni katsomassa.
Posted by Picasa

7 kommenttia:

Tarja kirjoitti...

ja eikun muistilehtiökauppaan... :D

Anitta kirjoitti...

Kiitos postauksesta ja samaa mieltä edellisen kanssa. Muistilehtiöitä hakemaan. Kivoja vaikka pieninä lahjoina. Tyttäreni muistaa ystäviensä kanssa toisiaan pienillä lahjoilla ystävänpäivänä. oLIS teilusti aikaa tehdä vihkoja. hih 8) Hyvää viikonloppua.

Ritva kirjoitti...

Kiitos selvennyksistä :)
Minulla ei ole tuota nuuttausjuttua scor-palia - niitä on kai kahta eri juttua - tuumilla ja senteillä olevia----kumpikohan on kätevämpi - joskus ulkomaan blogeissa ohjeet on tuumissa jne....mutta harvemmin kuitenkin teen sieltä mitään....

SannaS kirjoitti...

aivan loistava tutorial - tosi kiva kun päätit tehdä nää ohjeet... =)

pure cotton bedsheet double bed kirjoitti...

Tässä vielä kuva lehtiöstä kansien sisällä. Minun silmääni ei mielyttänyt sininen paperi lehtiön yläreunassa niin päällystin senkin sitten ekokartongilla.
twin extra long mattress protector
15 inch deep pocket queen sheets

kasesl kirjoitti...

replica bags gucci replica bags delhi replica evening bags

Anonyymi kirjoitti...

paul george
chrome hearts
bapesta
adidas yeezy
russell westbrook shoes
bape outlet
bape clothing outlet
cheap jordans
kd 12
bape official