torstai 3. toukokuuta 2012

Kuinka leikata Cheery Lynnin stansseilla onnistuneesti?Paperinauhassa myydään toinen toistaan kauniinpia Cheery Lynnin stansseja, mutta me kaikki olemme varmasti kuulleet juttuja siitä kuinka hankalia ne ovat käytössä. Myönnetään, monimutkaiset stanssit vaativat hivenen enemmän vaivannäköä, mutta lopputulos on taatusti sen arvoinen. Minä näytän yllä olevalla stanssilla kuinka homma sujuu.


Leikkaa paperista hivenen stanssia isompi palanen. Aloita teippaamalla stanssi haluamaasi paperiin kiinni, leikkauspinta alaspäin. Käyttämäni paperi on ekopaperia.


Minulla on vanha ja erittäin paljon käytetty Cuttis, joten jos omasi on uusi pärjäät varmasti ilman metallista adaptorilevyä. Adaptorilevyt ovat tällä hetkellä loppu, mutta niitä tilataan lisää myöhemmin. Metallisen levyn voit myös korvata paperilla tai kartongilla. Kannattaa ensiksi kokeilla ilman lisäpaperia tai kartonkia ja vasta tarvittaessa lisätä voileipään paksuutta.

Valitettavasti Cuttikseni levyt ovat niin kuluneet, että kirjaimia ei erota. Mutta paksun levyn päällä minulla on C-levy sen jälkeen laitoin metallisen adaptorilevyn sitten paperi, johon stanssi on kiinnitetty. Huom tärkeätä!!! Laita paperi niin päin että stanssin leikkauspinta on poispäin metallilevystä. Lopuksi vielä B-levy. Ja sitten vain veivaamaan. Oikeasti levyni ovat lähes päällekkäin, mutta kuvaamista varten laitoin ne selvästi näkyviin.


Tässä vaiheessa olen veivannut pakettia edestakaisin kolmesti. Kuten kuvasta huomaa, keskellä olevan osat ovat vielä osittain leikkaantumatta. Käännän stanssia 90 astetta ja veivaan vielä kerran edes takaisin.


Keskellä olevat osat ovat myös irronneet.


Tässä lopputulos. Ja mikä tärkeintä ilman nuppineulaa tai terävää esinettä.


Tässä vielä stanssi sen jälkeen kun olen kopauttanut sitä pari kertaa muovisen roskiksen reunaan. Eli muutamassa kohdassa paperi on kiinni, joten ne voi tökätä pois nuppineulalla.

Vielä lopuksi huomautus, että kokeile aluksi veivata monta kertaa edestakaisin ilman lisävahvuutta ja varovasti lisäät paksuutta. Kerran kun olet jollain stanssilla harjoitellut, sen jälkeen tiedät kuinka jatkossa kannattaa menetellä.

2 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Hienoa että olet laittanut ohjeen blogiisi jotta muut "pähkäilijät" saavat neuvoa!!
Itse pähkäilen woj.n ruoho tupsu stanssin kanssa, ei leikkaa niin ei...
Ps: aivan suloinen kortti alapuolelle <3

bigM kirjoitti...

on se aika jännä, miten tuntematon tuo adaptorilevy on. se on aivan loistava lisä stanssaukseen ja käy cuttikseen ja big shottiin vielä paremmin....