perjantai 21. lokakuuta 2011

Dt: kynttilöitä kurpitsajuhliin ja pikaohjeMinulta pyydettiin kynttiläpostaukseni yhteydessä ohjetta miten koristelen kynttilät. Oman oppini olen ottanut StampArticin sivuilta. Tämä on nyt pikaohje, kysykää jos jotain jää epäselväksi.

Tarvikkeet:
Kynttilä ;)
Silkkipaperia
leimasin, käytin tätä leimasinta ja Mementon- mustetta
tussit
voipaperia
kuumailmapuhaltimen

Ensimmäisenä leimataan kuva silkkipaperille. Minä käytän yleensä karheampaa puolta, koska sileälle puolelle leimattuna ääriviivoista tulee haaleampia. Leimaa suttupaperin päällä, koska väri menee silkkipaperista läpi.


Väritä kuva. Tästä kuvasta näette kuinka hyvin väri menee läpi eli suttupaperille on todellakin tarvetta. Jos värität oikein tarkkaa kuvaa ja haluat tehdä varjostuksia, kannattaa aina aloittaa vaaleimmasta sävystä ja vielä viimeiseksi häivyttää terävät rajat vaaleimmalla sävyllä.


Värityksen jälkeen kuva leikataan läheltä ääriviivoja.


Minä tykkään käyttää Havin kynttilöitä, minusta ne käyttäytyvät parhaiten sulattaessa.


Tärkein vaihe: aseta kuva haluamallesi kohtaa kynttilään kiiltävä puoli ylöspäin. Laita voipaperi päälle ja kiristä. Tarkista, että voipaperissa ei ole ryppyjä, koska rypyt näkyvät myös kynttilässä. Sitten vain kuumennus, valitettavasti en voinut ottaa siitä kuvaa, koska minulla on vain kaksi kättä (yllättävää, eikö :D)

Kuumennettaessa pitää toimia nopeasti, heti kun kuvan väri muuttuu, kuumentamista jatketaan toisessa kohtaa. Liian pitkä kuumentaminen pilaa kynttilän pinnan. Kunhan puhallin on lämmin kuvion sulatus on ohi alle 15 sekunnissa.Tässä pari valmista kynttilää kurpitsajuhlia varten. Oikean puoleinen on leimattu kurpitsa-leimalla suoraan oranssille silkkipaperille, jonka jälkeen kukka ja varsi on väritetty Copiceilla. Tämä tapa sopisi hyvin sarjatuotantoon ;) Sarjatuotannossa kannattaa vaihtaa voipaperi joka sulatuksen jälkeen.

8 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Kiitokset, kiva kun laitoit tämän ohjeen! Nyt eikun kokeilemaan, jahka itse osaisi saada yhtä siistiä jälkeä.....

Anitta kirjoitti...

Vautzi, ihanat kynttelit 8)

Hilkka kirjoitti...

Kiitos tarkasta ohjeesta:) Kivat kynttilät:)
Itse kun tein viime vuonna yhden niin pipariksihan se meni---siis ei ollut tuota voipaperia!!Nyt tosin ei ole harmaata aavistustakaan missä silkkipaperit ovat??!!
Mukavaa viikonloppua:)))

Jonna kirjoitti...

Loistavaa, kiitos ohjeesta :)

Tankku kirjoitti...

Täälä on kuvat väritettynä silkkipaperilla ja puhallin hankittuna, saas nähä mitä tästä kynttilä-projektista tulee :)

Tankku kirjoitti...

Linkitin omaan kynttilääni ohjeesi - ilmoittele jos se ei käy niin poistan maininnan tekstistä :)

tuulis kirjoitti...

Ai, sinullaki olis ollu ohje :)
Pikaseen nakkasin googleen hakusanan päivällä kun postausta kirjotin niin tuli se Miijan postaus ekaksi....

Minäkin leimaan karkealle puolen, mutta Susa kuulemma sileälle. Jos oikein muistan eiliseltä.....

Minä oisin käyttäny voipaperia, niin Susa sano että ei sitä tarvii, eli tapoja on monia. Ite eilen ihan ekaa kertaa puhalsin kynttilään kuumailmapuhaltimella, edelliset lienen tehnyt hiustenkuivaajalla.

Fairytale kirjoitti...

Kiitos ohjeesta. Voinko linkittää tämän omaan blogiini?