torstai 13. lokakuuta 2011

DT-Paperinauha -kuinka väritän Prismacolor Premiereillä


Otapa rento asento, nouda kuppi kahvia ja jotain naposteltavaa, nyt tulee järkyttävän pitkä postaus :D Paperinauhassa on myytävänä näitä ihania Prismacolor Premier- kyniä. Olen niillä jo jonkin aikaa väritellyt, joten kysyin Heliltä haluaisiko hän, että teen postauksen niillä värittämisestä. En siis ole ammattilainen, mutta toivoisin voivani jakaa muutaman vinkin aloittelijoille.

Tarvikeluettelo:
  •  Tykkään leimata kuvan Mementolla ja yksi suosikki papereistani on Bazzillin sileä kartonki (lisään linkin, kunhan saapuvat)
  •  Värin levittämiseen käytän stumppeja ja hajutonta tärpättiä (saatavilla vain myymälästä). Olen laittanut tärpätin pienempään kippoon kera meikkisienen, niin saan riittävän vähän stumppiin tärpättiä
  • Stumppien teroittamiseen käytän tavallista kynsiviilaa
  • Luonnollisesti Prismacolorit :D

Aloitetaan: Väritän ihon aina ensimmäisenä. Pohjaväri on light peach. Värittelen ihon kauttaaltaan. Sen jälkeen levitän värin stumpilla, jota olen kastanut vain pikkuisen tärpättiin.

Varjostukseen käytän Peach- väriä. Jälleen levitys. Suosittelen, että stumppi kannattaa teroittaa jokaisen värinvaihdon yhteydessä.Teroittamalla stumpin se samalla puhdistuu. Laajoja kokonaisuuksia värittäessä käytän isompaa stumppia ja pienempää tietenkin yksityiskohtiin.
Tykkään tehdä vähän tummempia varjostuksia niinpä laitan Peach- väriä uudelleen -levitys. Samaa väriä voi aina lisätä uuden kerroksen, jos lopputulos on mielestäsi liian vaalea.


Koska minun ajatuksissani valo tulee vasemmalta puolelta, lisään vielä tummempiin varjokohtiin sienna brown- väriä ja levittelen. Mitä pienemmälle alueella värin haluan jäävän sitä pienempi ja kuivempi stumppi.


Poskipunaksi käytän henna-väriä, vielä levitys ja kasvot ovat valmiit. 


Hiukset teen niin, että väritän kaikki kolme hiusväriä omille paikoilleen ennen tärpätillä levittämistä. Pohjaväri on cream, jonka väritän koko alalle, sitten sienna brown ja lopuksi dark brown. Lopuksi levitän kerralla kaikki kolme väriä. (oma hiuksenikin halusi päästä kuvaan :D)


Hiukset ovat valmiit. Seuraavaksi paita ja hiusnauhat.. Pohjavärinä on Pink Rose -levitys.


Ensimmäiseksi varjostukseksi Blush Pink ja levitys. Muista pitää stumppi riittävän kuivana, muuten väri leviää liiaksi.

Seuraavaksi Raspberry ja levitys.Paidan viimeiseen varjostukseen käytän Black Raspberry- sävyä. Jos haluat tummemmat varjostukset niin silloin enemmän väriä. Hiusnauhat ovat valmiit.


Kaulan ympärillä olevien pitsien varjostukseen käytin warm grey 30% ja ihan pikkuisen myös warm grey 50%. Paita on valmis.


Vuorossa housut, pohjavärinä on Jade Green -levitys.


Ensimmäinen varjostus värillä Muted Turquoise. Levitys.Seuraavaksi lisäsin non-photo blue- sävyä. Levitys, muista pitää stumppi puhtaana ja suhteellisen kuivana.


Lopuksi Aquamarine- sävy ja levitys. Kynän tulee olla suhteellisen hyvässä terässä, että saat laitettua värin juuri sinne minne haluatkin.


Sukkiin ja samalla vielä pikkuisen housuihinkin warm grey 30%- sävyä. Levitys ja housut ovat valmiit.Halusin vielä sukkiin lisätä hivenen tummempaa varjostusta warm grey 50%- sävyllä.


Ta-daa vihdoinkin valmista. Pysyitkö hereillä loppuun asti? Anteeksi hirveä kuvien määrä, mutta halusin näyttää oikeasti vaihe vaiheelta :) Jos kuva on liian vaalea sinun makuusi, silloin kannattaa valita jo pohjaväriksi tummempi. Makuasioita :)

Minun tavoitteena oli sovittaa väritys yhteen Stella Rose lehtiön kanssa :)

Miksi niin kovasti tykkään näistä väreistä? Koska värit levittyvät erittäin hyvin ja värejä on helppo yhdistellä keskenään oikean lopputuloksen saamiseksi! Lisäksi värikynät ovat käytössä paljon edullisempia kuin esim tussit :)

14 kommenttia:

Annemaritta kirjoitti...

Aivan ihana postaus ja yksityiskohtia täynnä. Varmasti meitä on satamäärin jotka tästä postauksesta moneen kertaa kiittävät. Juuri tämmöisestä vaihe vaiheelta kuvauksesta oppiikin. Prismacolorit on loistavat, ihanat värikynät ja varmasti tän blogisi ja tämän blogikirjoituksen kautta moni muukuin kuin mä saadaan semmoi "lamppu syttyy" elämys!

Kiitos tosi paljon, että jaksoit tehdä tämän. :)

Apris kirjoitti...

Upea ohjeistus. Kiitokset tästä. Ko. värejä en omista, mutta eiköhän tästä ollut muutenkin apuja.

MarikaVaan kirjoitti...

Kiitos ihana:) Olen omistanut jo jonkin aikaa kynät, mutta ihon ja hiukset olen värittänyt tusseillaq mutta ehkä nyt kokeilen. Todella loistava ohjeistus. Kiitos suuresti:)

Tarja kirjoitti...

vau! mahtava että jaksoit kuvata joka kohdan. Upea väritys. Mulle edelleenkin tuottaa ongelmia noiden valkoisten kohtien jättäminen, mutta harjoitellaan harjoitellaan :D

Jehkotar kirjoitti...

pitää itsekin kokeilla tuota stumpilla levitystä vielä... mietin, että mitenkäs sitten öljyillä... no pitää kokeilla. ei tuo tärpättikään huonovaihtoehto ole! Kiitos postauksesta- oli selkeä ja hyvä. Loistavaa kun oli paljon kuvia... näkee vaihe vaiheelta, miten kuva kehittyy!!

Sara kirjoitti...

Hienoa! En ole koskaan varjännyt leimakuvaa. En uskalla edes kokeilla, koska en olisi tyytyväinen lopputulokseen.. :)

Mervi kirjoitti...

Kiitos tästä, mielenkiintoista, vaikken omista ko kyniä, näyttää hienolta,-))m

Tankku kirjoitti...

Tosi nätti lopputulos - ja oli kiva nähdä kuvissa kaikki vaiheet, huomaa erot helpommin. Pitääpä harkita noita kyniä...

SannaS kirjoitti...

loistokas ohjeistus!! kiitos!! =)

Tuija kirjoitti...

Iso kiitos, hienosta opastuksesta.

Johanna kirjoitti...

Tosi kiva postaus! Aina sitä ihmettelee miten sinä, ja monet muut, osaa värittää niin kauniisti. Nämä värit alkaa pikkuhiljaa mennä harkintaan... :o)

tinttura79 kirjoitti...

Ihana postaus! Itselle hankin ihan just nää värit, ja tää postaus autto tosi paljon ja toi mulle ne värit ihan uuteen valoon! KIITOS! :)

Maikkis kirjoitti...

Hihii... löysinpäs tällaisen :) etpäs maininnunna mittään :) ja klo 01.33 :)

koivuhiiri kirjoitti...

Hyvät ohjeet ja hyvä että on paljon kuvia! :)